Een beeldverslag van het Eesterfestival 2018

Een literatuurplein met voordragers, vertellers, weggeefboeken en gratis koffie van Barmhartig. Een trotse oma die naar haar kleindochter kwam luisteren, eindeloze verhalen en toeristen die het fantastisch vonden om een buurtfestival mee te maken, in het Spaans, Engels en Nederlands. De aftrap werd gegeven door Sophie van Anne&Max en Sander van AH; zij benoemden hoe waardevol buurtactiviteiten zijn voor het prettig wonen in een buurt en dat zij daar graag aan bijdragen.
Een kunstmarkt, podiumprogramma, cakebakwedstrijd. Allemaal door bewoners, kunstenaars en artiesten uit de buurt. Met taarten van Annie en kleine Kay als winnaar van de cakebakwedstrijd. Kay heeft samen met Nikki, weken lang cakes gebakken voor het perfecte resultaat. Jan Jaap Knol, stadsdeelcommissie, directeur fonds cultuurparticipatie en bewoner OHG, opende het festival.
Afsluitend een pop-up buurtrestaurant op de beloofde zwoele zomeravond. Super om met zo’n 160 buurtbewoners aan te schuiven. Buren ontmoeten en lekker samen eten. “Wat was het leuk, wat heb ik genoten, wat een talent in onze buurt”.

Met heel veel dank aan al die bewoners die hebben meegeholpen en aan onze sponsors: Fonds voor Oost, Ideeëntheater, stadsdeel Oost, Brazilië winkelcentrum, Anne&Max, AH, slager Bührs, KHL, bakker Gutter, Vishandel van der Tol, Eetfabriek, Firma Taart, Hotel Jakarta, Paon Bali, Pasta Vino, Brouwerij ’t IJ, brouwerij Bruut, Grape District, vishandel van der Mheen, Bun Tesi, Barmhartig koffie.

De foto’s zijn van Louis Visseren, Bert Benschop,  Steve en Harry Houtbeckers.