Een nieuw project: Buurt-OMA en Buurt-OPA

Al 10 jaar past Bertha (75) op bij Marijke (45). Vanaf het moment dat de kinderen baby waren. Haar kinderen zijn nu 11 en 9 en hebben nog steeds regelmatig contact met Bertha. Ze zien haar zelfs vaker dan hun eigen opa en oma, die aan de andere kant van het land wonen. Soms doen ze ook boodschappen voor haar. Of helpen haar met iets op de computer. Bertha geniet van de kinderen – ze heeft zelf geen kleinkinderen – en Marijke houdt een oogje op Bertha en rijdt haar soms ergens heen. En dit alles begon 10 jaar geleden met een oproepje in de buurtkrant voor een oppas-oma…   

In onze buurt gaat een nieuw project van start: Buurt-OMA en Buurt-OPA. We gunnen elk kind contact met een oudere en we gunnen elke oudere contact met een kind. Voor beide partijen is dat niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom willen we graag ouderen (55+) mét tijd en levenservaring koppelen aan jonge gezinnen met kinderen die af en toe een oppas kunnen gebruiken. Wat zou het leuk zijn als ouderen meer contact krijgen met buurtkinderen en hun ouders én andersom! Beide partijen kunnen immers van elkaar leren én van elkaar genieten.

Wil je Buurt-OMA of Buurt-OPA worden?
Heb je tijd om af en toe op een buurkind te passen en haar of hem en passant ook iets te leren? Denk aan schaken, taarten bakken, fotograferen of breien. Of gewoon een beetje kletsen. Het oppassen is tegen een vergoeding en kan in beide huizen plaatsvinden. Het ‘matchen’ gebeurt door ons. Uiteraard maak je eerst kennis met het gezin om te kijken of het klikt.

Doe je mee?
Je kunt je aanmelden bij de BuurtBel. Mail naar debuurtbel@buurtcooperatieohg.nl of bel naar 020-772 38 14. Of loop langs bij de Eester en vraag naar Lennie of Brenda.

Zodra we 10 ouderen uit de buurt hebben gevonden, gaan we het aan de gezinnen in het Oostelijk Havengebied vertellen.