Eten met een idee!

Kom je ook naar de Eettafel op woensdagavond 18 september in de Eester?

Deze Eettafel staat helemaal in het teken van OHG 2025 met de toekomstagenda voor het Oostelijk Havengebied en het opstarten van werkgroepen. Je kan in ieder geval aanschuiven bij de tafel:

  • “het Gouden Ei”, van schoolgebouw tot woonpaleis. Laat je informeren over de ideeën, praat mee en doe mee.
  • Masterplan Groen voor een prachtige, groene buurt. Er zijn voor het Oostelijk Havengebied vele ideeën en plannen om de buurt te vergroenen. Van groene gevels en daken tot drijvende tuinen en pluktuinen. Hoe maken we daar samen een plan voor.
  • Circulariteit, we zijn een buurt waar hergebruik vanzelfsprekend is. We hebben al een Weggeefkraam en Reparatietafel. Hoe kunnen we dit samen verder ontwikkelen en uitbouwen.
  • Historie van het Oostelijk Havengebied. Onze buurt heeft en rijke historie. Hoe gaaf zou het zijn om dit te verbeelden op de achterkanten van waterinformatie/verkeersborden die langs het water staan. Vind je het ook leuk om hier concreet mee aan de slag te gaan?
  • Bankjesplan en age friendly wijk. Het maken van toegankelijke looproutes met voldoende bankjes om uit te rusten en elkaar te ontmoeten. Dit plan maken we graag met jou.
  • Cultuurnetwerk (nog onder voorbehoud)
  • Brazilië, hoe maken we daar het hart van de wijk van (nog onder voorbehoud)

We beginnen om 18 uur met een drankje. Rond 18.45 gaan we aan tafel, onder het genot van een heerlijke maaltijd van onze kok Lyan. En om 20.30 horen we wat aan elke tafel besproken is. Om 21 uur sluiten we af.

We vragen een bijdrage van € 4,00 (leden gratis) inclusief koffie/thee/water/sap. Voor alcoholische consumpties vragen we een extra bijdrage van € 1 per consumptie.