De BuurtBel groeit en bloeit

Een aantal weken geleden is de BuurtBaliekrant huis-aan-huis verspreid in onze buurt. Het thema was Burenhulp & Zorg met speciale aandacht voor de BuurtBel. Door deze promotie voor ons initiatief wisten vele nieuwe hulpvragers en -aanbieders ons te vinden. En dat vinden wij heel fijn. Onze droom is namelijk om hét aanspreekpunt te zijn voor alle hulpvragen in het Oostelijk Havengebied. En die droom komt steeds een stapje dichterbij….

Eén plus één is drie

Zo maakten we deze maand bijvoorbeeld een match tussen een moeder van het Java-eiland en een vrouw van het KNSM-eiland die speciale slabbetjes voor haar naaide. Ook kregen gordijnen een mooie plek, werd een kraan gerepareerd en een kapot bed gefixt. En een goede buur helpt vanaf nu een straatgenoot wekelijks met het wegbrengen van de vuilnis. Naast het doen van het klusje ontstaan er regelmatig mooie contacten. Eén plus één blijkt regelmatig drie en dat maakt ons werk heel leuk!

Buurtsoos

Ter promotie van de BuurtBel waren we ook bij de Buurtsoos op het Java-eiland: om onszelf voor te stellen, om uit leggen hoe de BuurtBel werkt en om te vertellen over de telefooncirkel die we willen starten. Het was een bijzonder inspirerende bijeenkomst met hele leuke mensen. Nadat we enige vraagverlegenheid wegnamen waren ze heel enthousiast over de BuurtBel. Er borrelden meteen allerlei hulpvragen op: kleine en grote, informele en formele. En twee mensen boden hun hulp aan. Zo krijgen wij als BuurtBel weer de kans om prachtige matches te maken!

Wil je meer weten over ons mooie bureninitiatief? Kijk dan hier: https://buurtcooperatieohg.nl/de-buurtbel/