De BuurtBel, een update

In het begin van het jaar stelde ik me voor als de nieuwe collega van Luca bij De BuurtBel. Ik ben nu een paar maanden verder en heb gezien hoe geweldig burenhulp werkt in onze buurt. Graag deel ik dat met jullie.

Ik heb hulpaanbieders verbonden aan hulpvragers en vice versa: er zijn lampjes, stekkers en kranen gerepareerd en er zijn veel boodschappen gedaan voor elkaar. Er wordt omgezien naar mensen die in het ziekenhuis liggen of thuis hulp nodig hebben na een operatie. En dat is nog maar een kleine greep uit de matches die we maken. Mensen geven om elkaar, zorgen voor elkaar als het nodig is. Dat vind ik heel mooi om te zien. Op deze manier ontmoeten buurtbewoners elkaar en ontstaan er netwerken tussen buren.

Verder ben ik nog aan het inwerken: ik bezoek collega-organisaties om uit te wisselen wat we doen en hoe we elkaar kunnen versterken, zowel professionele organisaties als andere buurtinitiatieven. En tijdens de eerste ‘inspiratiebijeenkomst’ met betrokken buurtbewoners, dachten we na over hoe we met De Buurtbel nog meer mensen kunnen bereiken. Hoe we met elkaar de zorg in het Oostelijk Havengebied op de beste manier kunnen organiseren. Met de uitkomsten gaan we aan de slag.
Kortom: ik ben blij met mijn werkplek bij De BuurtBel.

Misschien krijg je ook zin om iets te doen voor een buurtgenoot of heb je een hulpvraag? Neem dan contact op met Luca of met mij: 020-7723814, debuurtbel@buurtcooperatieohg.nl. Je bent van harte welkom!

Brenda Poppenk

Lees meer over de Buurtbel