BUURTLEESKASTEN

Buurt-Boeken- of Leeskasten in het Oostelijk Havengebied

Verspreid over het Oostelijk Havengebied bevinden zich inmiddels verschillende boekenkasten voor buurtbewoners. Een aantal boekenkasten staan buiten en zijn voor iedereen vrij toegankelijk, continu of op bepaalde tijden. Enkele andere boekenkasten bevinden zich in de gesloten entreehal van een flat of pakhuis en zijn bedoeld voor de eigen bewoners. Hieronder een overzicht van de voor ieder toegankelijke boekenkasten die in het OHG zijn gespot. En mogelijk worden het plekken voor onverwachte ontmoetingen en nieuwe contacten.

Verzorg of beheer je een van deze boekenkasten en wil je de informatie hieronder aanvullen of updaten? Heb je een nieuwe OHG boekenkast gespot? Laat het ons weten! Dan houden we de informatie up-to-date. Heb je zelf nog (kinder-) boeken over – schoon, niet te oud en in goede staat ? Breng ze naar een leeskast in je buurt en anderen kunnen ervan genieten!

De Eester, C.J. van Eesterenlaan 266
Behalve een waaier aan activiteiten en diensten biedt de Eester eveneens (gratis) boeken voor buurtbewoners. Er zijn boeken voor volwassen en er is een kinderleeskast met boeken voor de diverse leeftijdsgroepen.
De Eester is geopend van maandag t/m vrijdag van 10 – 16 uur en tijdens speciale activiteiten. Contactpersoon voor de kinderboeken: Gemmie. Gemmie geeft ook graag advies als daar behoefte aan is en is op dinsdagmiddag tot 16 uur aanwezig.
Kom langs.
Vakantiesluiting: de eerste 3 weken van augustus is de Eester gesloten.

De Buurdbieb, op de Borneokade t.o. nr 275
De Buurdbieb is een bewoners boekenkastje aan het water met boeken voor volwassenen en kinderen. Met als motto: breng een boek en neem een boek mee. Zie ook de spelregels bij de kast. 24/7 toegankelijk. Contact: wie verzorgt of beheert deze kast?

De Leeskast, bij Entrepothof 97, bij zandbak & klimspin.
Geopend: dagelijks vanaf ong. 9.30 uur en zolang het licht is, ’s avonds en ‘s nachts gesloten.
Bewoners delen hun boeken, kranten, recente tijdschriften, cd’s en dvd’s. Motto: breng een boek en neem een boek mee. Kranten, 1- 3 dagen oud, delen we via het krantenrek. Breng dus dagelijks je uitgelezen krant! Er is volop belangstelling voor.
Interessante-boeiende-goede boeken voor volwassenen – recent, niet te oud en in goede staat – zijn welkom. We streven naar een gevarieerd en kwalitatief goed aanbod voor de buurt. En blijven kritisch t.a.v. de inbreng. Samen met alle leeskast-gebruikers willen we het aanbod interessant en aantrekkelijk houden. Onderaan: recente tijdschriften, cd’s, dvd’s. Boeken die lang blijven brengen we af en toe naar een kast elders. Er gelden een paar spelregels (zie op ’t raam). Enkele bewoners zorgen voor het openen & sluiten en het onderhoud van de kast, en voor het up-to-date houden.

Boekenkast, J.M. van der Mey laan / hoek H.J.M. Walenkampstraat, architectenbuurt

Een royale en open boekenkast die 24/7 toegankelijk is. Voor boeken, kinderboeken, tijdschriften e.d.
Contact: wie verzorgt of beheert deze kast?

Boekenkast in Wijkservicecentrum Sporenburg, Baron G.A.Tindalstraat 27
“Leen een boek om de hoek.” Inwoners van het OHG kunnen hier op zoek naar een leuk boek. Het Wijkservicepunt Sporenburg opent samen met de OBA elke maandag- en donderdagochtend van 10 – 12 uur de deuren van de Buurtbibliotheek. De bibliotheek bevindt zich in de mooie serre, waar je ook een kopje thee of koffie kunt drinken. Als service voor oudere lezers heeft de Buurtbibliotheek een aanbod van groteletter-boeken. Kom langs en word gratis lid. Voor meer informatie zie www.roads.nl/wijkservicepunt-sporenburg of, de Buurtbalie.

Stadsdorp Java, De Weggeefkast – in de doorgang Imogirituin / Sumatrakade nr 1155

De kast is permanent open.
De Weggeefkast is een ruilkast waar je overbodige spullen en boeken in kunt zetten waar een ander misschien heel blij mee is. Iedereen die er iets van zijn gading vindt mag het meenemen. Heb je zelf iets over, dan kun je het in de kast zetten. Zo wordt jouw sta-in-de-weg net datgene waar je buren naar op zoek zijn. Zolang iedereen zich aan de regels houdt blijft de kast permanent staan. Zo kan het een plek worden voor onverwachte ontmoetingen en nieuwe contacten. Met elkaar kunnen we er een succes van maken! Wel zijn er een paar spelregels: de spullen moeten in goede staat en schoon zijn, en ze moeten in de kast passen, niets mag erbuiten staan of op de grond eromheen.
Contact: bij de kast hangt een telefoonnummer voor als er iets mis is. Wekelijks kijkt iemand of alles nog in orde is. Vrijwilligers hiervoor zijn welkom. Iets voor jou? (bron: website: www.stadsdorpjava-eiland.nl)

Meld je dan hier aan.