Burenhulp en meer…

Je weet waarschijnlijk dat we bij de BuurtBel mooie matches maken tussen buren. Zo ontstaan er, soms langdurige, verbindingen in de buurt. Weet je ook dat we korte lijnen hebben met formele zorginstellingen die actief zijn in onze buurt? We leren elkaar steeds beter kennen en versterken elkaar over en weer.

Bijvoorbeeld:

  • Zo nam Buurtzorg Zeeburg (voor thuiszorg) contact met ons op omdat een cliënt graag gezelschap wilde. Wij regelden een maatje uit de buurt.
  • En klopte een buur bij ons aan met de vraag hoe je een persoonsgebonden budget aanvraagt. Wij maakten een afspraak met een maatschappelijk werker van Civic en het werd snel geregeld.
  • Ook belde BuurtzorgT (voor mensen met psychische problemen) ons omdat een cliënt flink aan het opruimen was. Of wij iemand blij konden maken met kinderboeken. Wij maakten een match met een gezin met weinig middelen.

We inspireren elkaar

De informele en formele organisaties die actief zijn in het Oostelijk Havengebied ontmoeten elkaar regelmatig bij de zogenaamde Wijktafel en bij inspirerende netwerkbijeenkomsten. Daar wisselen we ervaringen uit en verstevigen we onze banden. Zo kunnen we elkaar aanvullen waar dat nuttig is!