OHG Loop zondag 17 mei 2020

MEDEDELING:

Als gevolg van de corona-maatregelen gaat de OHG Loop tot onze spijt dit jaar niet door. Wij hopen dat wij de loop in het volgend jaar wel kunnen realiseren.

Door het Oostelijk Havengebied

Het parcours gaat over de prachtige eilanden van het Oostelijk Havengebied. Ieder jaar wordt de OHG Loop in mei gehouden met een kinderloop van 1 en 3 kilometer en een volwassenenloop van 5 en 10 kilometer. Het 10 kilometer parcours is dit jaar nieuw en loopt letterlijk over alle eilanden met als hoogtepunt rond de kop van het Javaeiland. Bekijk onze routekaart voor alle routes.

De OHG Loop werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Ontstaan uit een lokaal initiatief vanuit de Buurtcoöperatie OHG om de buurtbewoners door middel van sport met elkaar te verbinden.

Hieruit is een traditie voortgekomen om op een zondag in mei de OHG Loop te organiseren. Deelnemers ervaren deze loop als “de leukste van Amsterdam” vanwege de kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer.

Het hart van de OHG Loop is het Hildo Kropplein in de Architectenbuurt, waar de start en finish van alle afstanden plaatsvindt. Tevens zijn er diverse activiteiten georganiseerd door onze sponsors waardoor het een gezellige dag wordt.

De OHG Loop komt ieder jaar tot stand met medewerking van actieve lokale ondernemers zoals het Winkelcentrum Brazilië en Leefstijl Fysiotherapie & Training. Tevens zijn er vele actieve vrijwilligers en buurtbewoners die het leuk vinden onderdeel te zijn van de organisatie.

Iedereen is welkom om mee te doen!

Editie 2020

Wat hebben we dit jaar weer allemaal:

 • Professionele fysiotherapiepost
 • Gratis inloopspreekuur bij Leefstijl Fysiotherapie & Training *
 • Elektronische tijdwaarneming
 • Prijzen voor de winnaars
 • Springkussen voor kinderen
 • EHBO-post
 • (Live) Muziek
 • Koffie, thee en andere versnaperingen

* Vanaf 11 april 2020 kunnen alle deelnemers aan de OHG Loop langskomen op de gratis inloopspreekuren op woensdagen tussen 18:30 en 19:30 en zaterdagen tussen 11:00 en 12:00 bij Leefstijl Fysiotherapie & Training (Cruquiuskade 125-127). Dit spreekuur is bedoeld voor vragen en advies over hardlopen.

Informatie per afstand:

LeeftijdAfstandStarttijdKosten
online / dagprijs
meisjes en jongens t/m 8 jaar1 km10:304,00 / 5,00 euro
meisjes en jongens t/m 11 jaar1 km10:454,00 / 5,00 euro
meisjes en jongens t/m 15 jaar3 km11:004,00 / 5,00 euro
dames en heren alle leeftijden5 km11:308,00 / 10,00 euro
dames en heren alle leeftijden10 km11:1510,00 / 12,00 euro

Kosten:

 • De kosten zijn lager wanneer u zich online registreert en betaalt.

Inschrijven, start en finish:

 • Hildo Kropplein

Rolstoelen:

 • Het 5 kilometer hardloopparcours is geschikt voor adl-rolstoelen en (aankoppelbare) handbikes klasse H1. Niet voor race-rolstoelen of race-handbikes.

Inschrijven:

De online inschrijving opent binnenkort:

 • Voorinschrijven: de voorinschrijving sluit op vrijdag 15 mei om 22:00.
 • Inschrijven op 17 mei: Meldt u zich op de dag ruim voor aanvang bij de inschrijftafels, na betaling ontvangt u een startnummer.
 • Het is mogelijk om met pin te betalen bij het inschrijven

Hardloopgroep (onder voorbehoud)

Ter voorbereiding op de 5e editie van de OHG Loop, die plaatsvindt op zondag 26 mei 2019, zullen we weer een hardloopgroep vormen. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen.

 • Dit jaar zal er helaas geen training gegeven wordt. Wel is een groep enthousiaste bewoners die graag samen wilt gaan lopen.
 • Heb je interesse om hierbij aan te sluiten? Mail dan naar ohgbuurtloop@buurtcooperatieohg.nl

De online inschrijving is gesloten!

Inschrijven kan nog op de dag zelf op het Hildo Kropplein. 

De routes in 2020. Nieuwe 10 km. route.
Klik op het beeld voor een grotere kaart.

Onze Partners:

OHG Loop - Mail Ons

De OHG Loop is een initiatief vanuit de Buurtcoöperatie OHG gericht op het bij elkaar brengen van de bewoners in het Oostelijk Havengebied, met sport als verbindende factor en vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van mei.

NIEUWS EN OPROEPEN

TERUGBLIK OP VOORGAANDE EDITIES VAN DE OHG LOOP

UITSLAGEN OHG LOOP