Alternatieve Vrijheidsmaaltijd op 5 mei.

de Vrijheidsmaaltijdsoep.

Museum Perron Oost en Buurtcoöperatie de Eester organiseren al 5 jaar samen een Vrijheidsmaaltijd. Vanwege de coronamaatregelen zijn de Vrijheidsmaaltijden dit jaar afgelast, maar dat betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij 75 jaar vrede en vrijheid. Daarom gaan we op 5 mei samen – aan honderden of zelfs duizenden tafels in de stad – dezelfde maaltijd eten: de Vrijheidsmaaltijdsoep.

Het is ondertussen een mooie traditie dat Museum Perron Oost op 5 mei samen met Buurtcoöperatie de Eester de vrijheidsmaaltijd organiseert. Ook dit jaar werken we samen om van het alternatieve plan een groot succes te maken.

Op uitnodiging van het Amsterdamse 4 en 5 mei comité hebben Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie ‘de smaak van de stad’ gevangen in een Vrijheidsmaaltijdsoep. Deze speciale blikken Vrijheidsmaaltijdsoep worden vormgegeven door kunstenaar Piet Parra en de soep is een cadeau aan de stad.

Geef jezelf en/of een ander op als je mee wil doen. Soep eten en of rondbrengen. Ook als je alleen iemand anders wil opgeven. We delen vrijheidssoep uit in blik gratis aan trouwe bezoekers en aan mensen die speciale aandacht verdienen in deze tijd.

In het Online Verhalencafé kan je verhalen delen over 75 jaar vrede en vrijheid.
Voor mensen die het moeilijk vinden om hun verhaal zelf op te schrijven en op te sturen is er de mogelijkheid hun verhaal te vertellen aan een buurtgenoot die het vervolgens op zal schrijven.

In Museum Perron Oost kun je kijken naar de expositie ‘Meer was er niet’ vanaf het monumentale perron op de Cruquiusweg. De expositie wordt ingericht door Aleida Leeuwenberg.

Opgeven voor de soep en/of je verhaal delen kan via:

Museum Perron Oost:   info@museumperronoost.nl  of  bel  0653404786

of

Buurtcoöperatie de Eester:  info@buurtcooperatieohg.nl  of bel  020-3707359